30.11.2013

Din næste adgangskode kan blive dit øje.

Du kan bruge telefonen til at finde ud af din puls og til at måle, hvor meget du går. Men de kraftfulde sensorer inde i smartphones kan gøre mere end at holde dig opdateret om din sundhed.

De kan også forvandle din krop til en adgangskode. EyeVerify er et lille sikkerhedsfirma i Kansas. Dets kerneprodukt er software til biometrisk øjenscanning for smartphones.

Hver person har et unikt mønster af blodkar i sine øjne. Disse blodkar står i så klar kontrast til det hvide i øjnene, at de altid kan aflæses, selv når der er mangel på lys.

Disse blodkars mønstre kan fotograferes af telefonen og forvandles til unikke data-signaturer, som kan bruges til at erstatte eller supplere traditionelle adgangskoder.

"Vi skaber et billede af dit øje som en nøgle, der beskytter din digitale identitet," siger EyeVerify’s direktør, Toby Rush.

EyeVerify tilbyder deres produkt som en plug-in til forskellige virksomheder. Aktuelle klienter omfatter sikkerhedsfirmaet, Fixmo, (som har en stor søstervirksomhed, der tilbyder mobile sikkerhedsprodukter til militær- og regeringschefer), samt IT-giganten, AirWatch.

http://www.prophecynewswatch.com/2013/November29/296.html