22.11.2014

Israel, Iran og det urolige Midtøsten.

Midtøsten: Faren for en storkrig i Midtøsten er kommet nærmere.

Iran er snart ferdig med sin første atombombe, og Verden er i krig med IS. Israel vet, at Iran nærmer seg avslutningen av «Shia-bomben» og er redd for, at den en dag kan bli brukt på Jødestaten.

Men den, som tror Guds løfter, vet, at Israel aldri kan bli utslettet i en atomkrig, selv om det kan komme ødeleggende kriger som «Palestina- krigen» i Salme 83, Gog-krigen i Esekiel, og Antikrist-krigene i Sakarja og Daniel, der skarer av liv kan gå tapt. Israel har utkjempet mange kriger, men disse tre Endetidens kriger blir de største i Israels historie.

Det eneste, som kan hindre Israel i å angripe Iran, er dersom IAEA og USA i november oppnår en avtale med Iran om å skrinlegge atomvåpenprogrammet. Men det ser vanskelig ut i dag. Irans mål er å utslette Israel, de ruster opp Hamas, Hizbollah og Syria med raketter og andre våpen til krigens dag. Irans opprustning og IS-kriger kan sette hele Midtøsten i fare for en større regionkrig.

Kan Midtøsten bli rammet av kjernevåpen? Vi lever i en vond Verden, der det Islamske hatet til Israel kan gjøre det til en virkelighet. Hizbollah er opprustet ned 70.000 raketter, ifølge Israel IDF. Atomvåpen kan bli brukt, der Israel blir utradert med titusener av raketter, eller overfalt med kjemiske våpen. Da er det ingen annen utvei for Israel enn å gjengjelde med sine farlige stridsvåpen.

Det er i dag rettet 200.000 Arabiske raketter mot Israel, ifølge MIFF på nett. Et Israelsk angrep på Iran kan komme i 2015. USA vil vente, de er opptatt med å bombe IS, så da kan det skje, at Israel må ta krigen alene. Deretter kan Syria, Hizbollah, Hamas og PLO støtte Iran i krig mot Israel, og Midtøsten kan bli forandret. Israel kan ikke stole på andres hjelp.

Israel har bare sin Gud, seg selv, og sine våpen å stole på. Neste Araberkrig kan stå om Israels eksistens. IS med flere terrorgrupper vil ha makt over landområder og oljen i Irak. Den krigen kan bli en større krig i regionområdet, der både Iran og Israel blir innblandet.

Bibelen viser til flere store kriger i Midtøsten, som ikke er oppfylt. Krigen i Salme 83, som gjelder Israels utslettelse, blir en fryktelig krig. Asafs bønn om hevn vil gå bokstavelig i oppfyllelse. Han ber Gud om å gjøre Israels fiender til gjødsel på Jorden. Kan denne sammensvergelse om Israels utslettelse føre til en gjengjeldelse med atomvåpen?

Vi ser konturene av en slik krig flere steder i Bibelen. Når Bibelen taler om kriger (og atomkrig), har den forbindelse med Israel. Derfor vil profetien i Ap.Gj. 2:19:20 om: «blod, ild og røkskyer» (atomskyer) oppfylles i Midtøsten og ikke i Europa, som noen tror.

Men Israel vil overleve alle Endetidens kriger – og en gang bli til velsignelse for hele verden.

http://www.dagen.no/Meninger/Midtøsten/Israel-Iran-og-det-urolige-Midtøsten-137660