18.11.2013

Rusland overvåger USA på deres egen jord via "Monitorstationer."

Amerikas spiontjeneste viser, at den næste potentielle trussel fra Rusland ikke kommer fra et forbryderisk cybervåben eller fra Edward J. Snowden og de hemmelige filer, han tidligere har indsamlet fra ”National Security Agency”. 

I stedet for kan denne trussel komme i form af en tilsyneladende harmløs, tårnhøj antenne på toppen af en bygning, der er propfuld af elektronik, og omgivet af et sikkerhedshegn et eller andet sted i USA.

I de seneste måneder har ”Central Intelligence Agency” og Pentagon stille og roligt ført en kampagne for at få det Amerikanske Udenrigsministerium til ikke at lade Roscosmos, den Russiske rumfartsorganisation, bygge omkring et halvt dusin af disse strukturer, kendt som Monitorstationer, på USA’s jord, siger flere Amerikanske embedsmænd. De siger, at man frygter, at disse strukturer kan hjælpe Rusland med at spionere på USA og forbedre præcisionen af Russiske våben.

Disse Monitorstationer, hævder Russerne, vil væsentligt forbedre nøjagtigheden og pålideligheden af Moskvas version af ”Global Positioning System”, det Amerikanske satellit-netværk, der manøvrerer missiler til deres mål samt tørstige smartphone-brugere til den nærmeste bodega.

"De ønsker ikke at være afhængige af det Amerikanske system og tror, at deres systemer, ligesom GPS, vil afføde andre industrier og applikationer," sagde en tidligere højtstående embedsmand i Udenrigsministeriets ”Office of Space and Advanced Technology”. "De føler det som om, de mister et teknologisk forspring på et vigtigt marked. Se blot på alt det, GPS har gjort ved ting som telefoner og udviklingen af fly og skibe."

http://www.nytimes.com/2013/11/17/world/europe/a-russian-gps-using-us-soil-stirs-spy-fears.html?ref=centralintelligenceagency&_r=1&