09.12.2013

Der falder sne i Australien i sommertiden.

Dagen efter, at vi postede billeder af en frisk sommersne, der faldt i de Australske Alper, har vi opdateret vores oprindelige historie med nye billeder, der viser, at jorden at blevet hvidere... og hvidere... og hvidere.

Feriestedet, Thredbo i New South Wales, er nu i den meget usædvanlige situation, at de har desperat brug for, at deres sne smelter. Thredbo har et enormt arrangement for mountainbikes denne weekend, men banen er i øjeblikket snedækket. Forhåbentlig holder prognosen, der lover varmere temperaturer.

Og det er den 5. december. Den femte sommerdag, og kalenderen tager ikke fejl. Sne er ikke en usædvanlig begivenhed i de varmere måneder i det sydlige Australien. Der viser sig normalt et lille drys mindst én gang hver sommer i de højere-liggende dele af de Australske Alper.

Dagens system er lidt kraftigere end den typiske vinterblæst udenfor sæsonen, og snedriverne kan blive op til 20 cm i nat. Det vejr, der bringer sneen, er det samme kolde sydlig system, som har bragt kulde i Adelaide udenfor sæsonen.

Den gode nyhed er, at cricket stort set er upåvirket. Den dårlige nyhed i sportslig forstand er, at Thredbo ski-resort er vært ved et stort arrangement for mountainbikes, kaldet "Cannonball MTB Festival", denne weekend. Der er kommet atleter fra hele verden til arrangementet, og skønt det først vil finde sted, når sneen er smeltet (og december-sne smelter altid hurtigt), forstyrres træningen.

http://www.news.com.au/technology/environment/snow-falling-in-australia-in-summer-that-is-all/story-e6frflp0-1226775945701