27.01.2015

Evangeliet om Jesus er frit tilgængeligt på Spansk.

To små missionsselskaber – et Dansk og et Norsk - arbejder sammen om at oversætte og udgive klassisk LM-andagtsbog på Spansk.

Et godt budskab om Jesus og god Luthersk Bibelundervisning bør spredes. Det er de to små missionsselskaber, Dansk Balkan Mission (DBM) og Norske Sarepta, enige om, og derfor er de gået sammen om at oversætte andagtsbogen "Et er nødvendigt" til Spansk under navnet "Sólo una cosa es necessaria".

Bogen udkommer i kvartalshæfter, og første hæfte kom fra trykkeriet den 14. januar i 3.000 eksemplarer. Man forventer, at næste bind udkommer i marts.

Balkan Mission undersøger om bogen kan trykkes i Peru
DBM er glade for at kunne udgive "Et er nødvendigt" på Spansk, fortæller daglig leder Niels Arne Skov. På trods af navnet er Spanien nemlig et af DBM’s hovedområder. I store dele af Sydamerika er Spansk også hovedsproget, og det er derfor også et marked for bogen.

200 eksemplarer er allerede sendt til landet. Men det er meget dyrt at sende bøgerne derud, og derfor er DBM ved at undersøge mulighederne for at få trykt et oplag i Peru. Det vil også give mulighed for, at LM’s missionærer kan bruge dem til uddeling og ved Bibelundervisning.

Andagtsbøger er stort set ukendte i Spanien
”Et er nødvendigt" maler Jesus for øje på en meget enkel måde, samtidig med at den pløjer meget dybt,” siger missionær Jan-Tore Olsen fra Sarepta.

”Det er noget af det, der mangler på Spansk. Der findes mange tunge fagteologiske bøger på Spansk, men ikke så meget der er opbyggeligt og let tilgændeligt.”

Andagtsbøger er stort set ukendte i Spanien, hvor under 0,1 procent er Evangeliske Kristne. 2.000 eksemplarer af bogen er ankommet til Spanien, hvor de er blevet modtaget med stor taknemmelighed.

Andagtsbogen er også udgivet på Rumænsk
" Et er nødvendigt" er skrevet af H.E. Nissen, der var forstander på Luthersk Missions Højskole fra 1970-2003. I snart 30 år har bogen været en fast bestanddel af mange LM’eres andagtsliv.

Det er ikke første gang, Dansk Balkan Mission udgiver "Et er nødvendigt" på et andet sprog. I 2013 udsendte de den på Engelsk og Rumænsk – også i fire kvartalsbind. Både den Rumænske og den Spanske udgave kan fås gratis til uddeling ved henvendelse til DBM, man skal blot betale portoen.

Det har de, der står for gademission i København benyttet sig af. De møder af og til Spansktalende mennesker og har givet udtryk for, at de er glade for at kunne give dem noget på deres eget sprog.

http://www.dlm.dk/nyt/evangeliet-om-jesus-er-frit-tilgaengeligt-paa-spansk