01.05.2013

Underlig skrift på "Gabriel Stone"

Mystisk stentavle fra Jesus-æraen med gammel Hebraisk tekst starter større debat blandt lærde.
JERUSALEM (TheBlaze/AP) - Interessante arkæologiske fund er generelt temmelig fascinerende. Det er derfor, den såkaldte ”Gabriel Stone”, ligesom mange andre religiøse artefakter, har fået så stor opmærksomhed. Den blev opdaget i Jordan for 13 år siden og indeholder en mystisk Hebraisk skrift.

[En museumsmedarbejder går ved siden af ”Gabriel Stone", som blev fremvist på en udstilling på ”Israel Museum” i Jerusalem tirsdag den 30. april 2013. En antik stentavle med en mystisk Hebraisk skrift, som også byder på ærkeenglen Gabriel, blev fremvist i Israel, selv som de lærde fortsat skændes om, hvad indskriften betyder] Kredit: AP

Den har været kilde til en spændende debat blandt lærde. Foruden den underlige skrift optræder ærkeenglen Gabriel på stenen. Lærde i Jerusalem undersøger fortsat meddelelsens påståede møde, da stenen er i centrum på en ny udstilling i Jerusalem.

Den såkaldte ”Gabriel Stone” på en meter siges at være fundet på bredden af Det Døde Hav. Den byder på 87 linjer af en ukendt profetisk tekst, dateret så tidligt som det første århundrede f. Kr. - tidspunktet for det Andet Jødiske tempel.

http://www.theblaze.com/stories/2013/04/30/mysterious-jesus-era-stone-with-ancient-hebrew-text-sparks-major-debate-among-scholars/