01.10.2015

Kirke i Betlehem brenner; men ingen bryr seg.

Fra Israeltoday.no/
30 september 2015.

Tidligere i sommer brøt det ut en brann i Mulitplikasjonskirken (av brød og fisk) på kysten av Genesaretsjøen. Man tror. at det er Jødiske ekstremister, som står bak dette angrepet, og hendelsen fikk internasjonal oppmerksomhet i pressen over hele Verden.


Denne helgen ble kirken St. Charbel i Betlehem også satt fyr på, og den fikk enda større skader enn den andre kirken. Men denne gangen var det ingen Jøder involvert, derfor er det ikke interessant.
.
Det ser ihvertfall ut til å være holdningen til de Palestinske myndighetene, internasjonale medier, FN, Verdens ledere og rett og slett alle de, som er opptatt av konflikten mellom Israel og Palestinerne.

En Kristen Arabisk-språklig nyhetskilde rapporterte, at Palestinsk politi undersøkte saken og mente. at det mest sannsynlig dreide seg om et uhell, men de lokale Kristne i Betlehem insisterer på, at det er en brann, som er påsatt av ekstreme Salafi-Muslimer.

Betlehem var tidligere en Kristne by, men i dag er de fleste som her Muslimer, og byen fungere som et tilfluktssted for både Hamas og andre Islamister.

Fader Gabriel Naddaf, Presten fra Nasaret, som oppfordrer lokale Kristne til å integrere seg i det Jødiske samfunnet, sa i et innlegg på Facebook, at han "fordømmer brenningen av den hellige kirken St. Charbel, som utført av Palestinske ekstremister".

Han pekte også på de Palestinske myndighetenes "inkompetanse" i det å forsvare Kristne og deres helligdommer.

"Jeg håper, at de Kristne, som demonstrerte mot brenningen av Mulitplikasjonskirken (av brød og fisk), også kommer til demonstrere mot dette angrepet" la han til.