30.05.2013

S-300 raketter til Syrien?

Israel frykter mer uro i regionen
Israel forbereder seg på en langt mer ustabil region enn i dag hvor nye trusler mot jødestaten vil gjøre seg gjeldende. Det sa statsminister Binyamin Netanyahu mens han overvar en øvelse med et simulert kjemisk angrep mot Israel. Netanyahu ville ikke si noe spesifikt om truslene som vokser i omfang, men flere ministere har de siste dagene gitt uttrykk for sterk uro over et russisk salg av S-300 raketter til Syria. Salget har vært utsatt flere ganger og meldinger om at det skal ha vært kansellert, men den siste uken er det kommet signaler fra Russland om at salget vil finne sted likevel.

Har planer for rakettsalg
Forsvarsminister Moshe Yaalon sa tirsdag at Israel «vet hva som må gjøres» dersom Russland leverer de avanserte S-300 rakettene til Syria.
 –Leveransene har ennå ikke funnet sted, noe jeg kan bekrefte, og jeg håper de ikke blir levert. Men dersom de likevel havner i Syria vet vi hva vi skal gjøre, sa Yaalon etter at Russlands viseutenriksminister Sergei Ryabkov sa at leveransen av rakettene ville være en stabiliserende faktor i Syria.

http://www.karmel.net/2013/05/29/nyhetssammendrag-29-mai-2013/