07.06.2013

Golan, Syrien og Rusland.

FN forlater Golanhøydene
Den østerrikske kontingenten til FNs fredsbevarende styrker i buffersonen mellom Israel og Syria vil forlate området. Styrkene som patruljerer området på Golanhøydene frykter at de kan komme i kryssild mellom syriske styrker og opprørsstyrker som kjemper i Quneitra.

Syrere flykter til Israel
Flere titalls syrere flyktet torsdag fra Quneitra og inn til Israel på grunn av kamper i byen. Det israelske forsvaret (IDF) tok mot syrerne og sendte dem i trygge bygninger i området på grensen. Da kampene var over ble de sendt tilbake igjen. Flere granater fra kampene landet inne i Israel torsdag, men det ble ikke meldt om skader.

Russland ankrer opp i Middelhavet
President Vladimir Putin kunngjorde torsdag at Russland vil opprette en permanent tilstedeværelse av sin marine i Middelhavet. Marineskvadronen består av 16 skip og de vil rotere med andre skip, slik at de alltid vil ha minst 12 skip tilstede. Russland har en marinebase i Tartus i Syria. Etterretningskilder ser ikke bort fra at dette kan være Russlands forsøk på å sende inn S-300 raketter til Syria.

http://www.karmel.net/2013/06/07/nyhetssammendrag-07-juni-2013/