13.11.2013

Udviser Solen den mest usædvanlige, uregelmæssige adfærd i historien?

11. november 2013 – Space – Der er noget galt med Solen. Videnskabsfolk siger, at Solens aktivitet er mærkeligere end i det sidste århundrede eller mere. Solen producerer knap halvdelen af det antal solpletter, som forventes, og dens magnetiske poler er underligt u-synkroniserede.

Solen genererer enorme magnetfelter, når den drejer rundt. Solpletter, der ofte er bredere i diameter end Jorden, markerer områder med intens magnetisk kraft, som sammenbrygger forstyrrende solstorme. Disse storme kan brat piske de ladede partikler millioner af miles omkring i rummet imod Jorden, hvor de kan kortslutte satellitter, kvæle signaler til mobiltelefoner eller beskadige elektriske systemer.

Astronomer siger - baseret på historiske optegnelser - at Solen dette efterår burde nærmer sig sit eksplosive klimaks i dens omtrentlige 11-års aktivitets-cyklus – det såkaldte solare maksimum. Men dette toppunkt er "et totalt punkt," siger Jonathan Cirtain, der arbejder på ”National Aeronautics and Space Administration” som Projektforsker for den Japanske satellit Hinode, der kortlægger Solens magnetiske felter. "Jeg vil sige, at de er de svageste i 200 år," siger David Hathaway, lederen af gruppen for solarfysik på NASA's ”Marshall Space Flight Center” i Huntsville i Alabama.

Forskerne er forundrede. De kan ikke sige, om pausen er midlertidig eller begyndelsen på en årti-lang tilbagegang, som kan lette den globale opvarmning en smule ved at ændre Solens lysstyrke eller lysets bølgelængde.

http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2013/11/11/sun-exhibiting-the-more-unusual-erratic-behavior-in-recorded-history/