08.07.2013

Google vil digitalisere alle verdens bøger.

Søgegiganten Google har store planer om at digitalisere alle verdens bøger og gøre dem tilgængelige i elektronisk form. Planerne er blevet mødt med modstand og det er stadig usikkert om en stor forligsaftale mellem Google og amerikanske forfattere og forlag bliver endelig godkendt.

Men uanset udfaldet af dén strid er Google klar med sin digitale boghandel Google Editions i slutningen af juni eller juli. Det skriver avisen Wall Street Journal.

I modsætning til det store og kontroversielle digitaliseringsprojekt Google Bøger, hvor Google også vil scanne ældre værker som ikke længere fås på tryk, skal Google Editions kun sælge digitale kopier af nye bøger efter aftale med forlagene. Dermed bliver Google Editions en direkte konkurrent til Apples iBooks og Amazon, der også sælger e-bøger i sit eget format til Kindle-læseren.

I modsætning til Apple (iPad) og Amazon (Kindle) har Google dog ikke sin egen læseenhed til elektroniske bøger, selvom der går rygter om, at Google har ambitioner om at udvikle sin egen tavlecomputer.

http://m.business.dk/?article=5207875-Digital-Google-boghandel-aabner-til-sommer-