11.11.2013

Ateistiske 'Megakirker' dukker op rundt om i verden.

LOS ANGELES - Det ligner en typisk søndag morgen i en Megakirke. I hundredvis er pakket sammen i mere end en time til inciterende musik, en inspirerende prædiken, en læsning og nogle stille refleksioner. Det eneste, der mangler, er Gud.

Snesevis af sammenkomster, som tilhængere og modstandere har døbt ”Ateistiske Megakirker", skyder op rundt omkring i USA, efter de fik succes i Storbritannien tidligere på året.

Bevægelsen, der næres af de sociale medier og ledes af to fremtrædende Britiske komikere, er ingen joke. I søndags blev søndagsforsamlingen i Los Angeles indviet med mere end 400 deltagere, der alle er bundet af deres tro på ikke-tro.

Lignende sammenkomster i San Diego, Nashville, New York og andre Amerikanske byer har tiltrukket hundredvis af Ateister, der søger kammeratskab i en menighed uden religion eller ritualer.

Grundlæggerne, den Britiske duo, Sanderson Jones og Pippa Evans, turnerer i øjeblikket rundt i USA og Australien for at skaffe donationer til hjælp for lancering af snesevis af søndagsforsamlinger. De håber at rejse mere end 800,000 dollars, som kan hjælpe Ateisterne med at lancere deres pop-up menigheder rundt omkring i verden.

http://www.huffingtonpost.com/2013/11/10/atheist-mega-church_n_4252360.html