12.11.2013

Forskere kan bruge smartphone-kameraer til at regne pinkoder ud.

Nogle forskere har fundet en måde, hvorpå de kan regne ud, hvilke personlige identifikationsnumre eller PIN-koder folk skriver på deres smartphones. Man bruger enhedens indbyggede kameraer og mikrofoner for hemmeligt at registrere PIN-koderne.

Smartphones håndterer en stigende mængde følsomme, finansielle oplysninger med apps til bank-og betalingssystemer samt andre funktioner, der gør telefoner til fuldt færdige mobile tegnebøger. Det gør mobilenheder til et godt mål for cyberkriminelle.

I et dokument, der blev offentliggjort torsdag, beskrev forskerne på ”University of Cambridge” præcist, hvordan de kriminelle udnytter smartphone-kameraer og -mikrofoner til at opdage pinkoder, og de gav nogle forslag til at gøre denne form for hacking vanskeligere. Men den type hærværk findes ikke utæmmet endnu.

Programmet, PIN-Skimmer, blev skabt af Ross Anderson og Laurent Simon fra Cambridge. Idéen er at identificere potentielle sikkerhedshuller, før de kan udnyttes af kriminelle. I tests havde PIN-Skimmer efter et par forsøg en succesrate på 30% med at afsløre firecifrede PIN’s, og antallet gik op efter fem forsøg.

http://edition.cnn.com/2013/11/11/tech/mobile/smartphone-camera-pins/index.html?sr=fb111213smartphonepin12p