25.12.2013

Kristna flyr Betlehem.

Affärsinnehavare i Betlehem klagar ofta på turistbristen, även kring julhelgerna. Men sedan flera år hotas staden också av en annan brist: kristna invånare.

På den plats i världen där kristendomen bokstavligen föddes har det helt enkelt blivit ont om kristna, skriver The Washington Post.

De som har ekonomiska möjligheter packar i ökande utsträckning väskorna för att prova på ett mindre kaotiskt och kanske mer fröjdefullt liv i Latinamerika, Europa eller USA.

Turismen, som tvärbromsade under den andra intifadan för tio år sedan, är långsamt på väg tillbaka och det råder inte brist på invånare. Men i dag är två tredjedelar av dem muslimer, att jämföras med den ottomanska tiden för ett århundrade sedan när över 90 procent var kristna. Det färre antalet kristna beror inte på hot från den muslimska majoriteten, säger Betlehem-bon Fadi Kattan till tidningen.

http://www.dagen.se/nyheter/kristna-flyr-betlehem/
----------------------------------------------------------------------------------------------
"Du, Betlehem, Efrata, du er lille blandt Judas slægter. Fra dig skal der udgå én, som skal være hersker i Israel; hans udspring er i fortiden, i ældgamle dage." Mika 5:1.