03.06.2015

Det Israelske flag.

Få frem det Norske og Israelske flagg og la de bli hengende tydelig i hver eneste menighet. 

Etter brannfakkelen, som ble kastet om å få bort det Israelske flagget fra våre Kirker og Bedehus, har reaksjonene ikke latt vente på seg.

Jeg vil gi en bakgrunn for det Israelske flagg og dets betydning. Israel er et annerledes land på de fleste områder. Dette folket har tatt vare på historie, verdier og symboler som ingen annen nasjon i Verden. Israels eldste symbol er «den syvarmede lysestake». Det Israelske flagget, med de to blå striper og Davidstjernen, er et svært viktig symbol for Jødene.

Flagget ble «født» i Basel i Sveits i 1897, under den første Zionistkongressen. Det var David Wolfsohn, som fikk inspirasjonen. Han mente, at Jødene allerede hadde et flagg. Det var hvitt og blått. Det er Talliten, som den troende Jøden svøper seg inn i, når han ber.

Det er altså utgangspunktet for det Israelske flagget. Flagget ble offisielt Israels flagg den 28. oktober 1948, seks måneder etter Israels uavhengighetserklæring i 1948, selv om David Ben-Gurion hadde flagget ved sin side, da den ble opplest.

http://www.dagen.no/Meninger/debatt/Det-israelske-flagget-205125