05.08.2015

USA sender Kristne Irakiske flyktninger i fengsel

Fra Sokelys.com/
4. aqugust 2015.

Noen Irakiske Kristne, som flyktet fra Islamsk Stat, søkte trygghet og frihet i Amerika. Men i stedet for å bli ønsket velkomen som religiøse flyktninger, ble de arrestert og sendt til et fengsel i San Diego.

Nyheten kommer på tross av det faktum, at mer enn 300.000 immigranter fra Muslimske land ble ønsket velkommen til de forente stater i fjor.

“Det er tydelig, at våre grenser er åpne for alle unntatt Kristne,” har talsmann Mark Arabo for Minority Humanity Foundation observert. Arabo deltok nylig sammen med en gruppe Irakiske Kristne i bønn utenfor San Diego’s Otay fengsel for å protestere å vise støtte til de Kristne som sitter arrestert, melder Charisma News

I nesten seks måneder nå, har de Amerikanske immigrasjonsmyndighetene (INS) holdt 27 Irakiske Kristne, kvinner, menn og barn, fengslet for å ha forsøkt å entre grensen til de Forente Stater fra Mexico uten å ha hatt godkjenning på forhånd.

Det er ytterst sjeldent,l at myndighetene kommenterer ventende innsattes saker. Imidlertid, forteller Arabo, at immigrasjonsmyndighetene (INS) skal ha fortalt familiene av de innsatte, at de mangler ressurser til å gå gjennom hver individuelle sak for å kunne gi en forklaring.

Mark Arabo antyder, at familiene fortjener bedre
“Vi vil fortsette å protestere. Vi vil be for administrasjonen og for tjenestemennene slik, at de åpner sine hjerter for ofre for folkemord. Vi vil ikke stoppe, og vi vil holde våre myndigheter ansvarlige,” lovet Mark Arabo.

Den Irakiske Kristne Aamer Moshi tjente som tolk for det Amerikanske militære under Irak-krigen. Muslimske ekstremister hadde truet han på livet, fordi han arbeidet for Amerikanerne. Nå bor han i San Diego og ber om, at hans 26 år gamle fetter Ziad Matty vil bli gjenforent med ham.

Matty ble pågrepet av immigrasjonsmyndighetene i januar. Hans sak er berammet til å komme opp senere i denne uken, og Moshi lurer på, hvorfor hans fetter ennå sitter arrestert.

“Han er ikke en Muslimsk terrorist, men en Kristen, som ikke søker å skade noen. Ziad vil ikke være til skade for dette landet, og han vil heller ikke utgjøre noen fare for riket. Slip han fri og la han kunne leve med sin familie. Han er ung og kan arbeide, betale skatt og leve i fred i sammen med familien, som også vil hjelpe ham,” sa Moshi, som deltok under bønnen.

Bare noen få minutter før våkebønnen skulle begynne, ble det kjent, at moren til en av de Kristne innsatte immigrantene hadde død av kreft. Den innsatte hadde rett før, moren døde, søkt om permisjon for en dag eller to for å dra til sykehuset for å besøke moren, før hun døde.Søknaden ble avslått.

Disse Irakiske Kristne skal være bare et eksempel på et ødelagt immigrasjons-system. Moshi, som var tolk for de Amerikanske militære, tror, at årsaken til, at Islamsk Stat er i fremvekst, i hovedsak skyldes det faktum, at Amerikanerne trakk seg ut for tidlig fra Irak.

Den Muslimske Jihadist-gruppen har tvunget Kristne til enten å konvertere til Islam, rømme eller dø.

“De Amerikanske soldatene fikk ikke fullføre oppdraget. Og vi kan ikke få papirer slik, at vi kan bli i Amerika. Hvor hen skal vi ellers gå?” spør den tidligere tolken for det Amerikanske forsvaret.

“Når ble symbolet på Amerika en inngjerding i stedet for frihetsstatuen? er et spørgsmål, flere Kristne nå stiller. Mens USA åpner sine grenser for troende Muslimer, møter Kristne, som flykter fra Islamsk Stat, stengte dører og fengsel i nasjonen, som mange en gang så hen til med ærbødig respekt.