28.09.2013

Udvalgt nyt fra Karmel.net.


Knesset-delegasjon samles i Auschwitz
Den 27. januar 2014 vil en delegasjon fra det israelske Knesset samles ved konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau sammen med Holocaust-overlevende for å bekjempe antisemittisme og for å bevare leirene som et minnesmerke over forbrytelsene som ble begått mot jødene under Den andre verdenskrig. Det er ventet at minst 60 medlemmer av Knesset vil delta, og det er i så fall den største delegasjonen fra nasjonalforsamlingen. Samlingen finner sted på Den internasjonale Holocaust-dagen.

http://www.karmel.net/2013/09/27/nyhetssammendrag-27-september-2013/

Saumfarer senter i Nairobi
 Israelske spesialetterforskere deltar med kolleger fra flere andre land og saumfarer nå handlesenteret som ble utsatt for et terrorangrep forrige helg i Nairobi, Kenya. De leter etter alle spor fra terroristene slik at de lettere kan finne ut identiteten til de som stod bak. Israel er ansett som en ekspert på dette området.

Amerikanske utstyr stjålet i Libya
Store mengder sensitivt amerikansk militærutstyr er stjålet i Libya. Utstyret som inkluderte alt fra kjøretøyer til avanserte nattkikkerter ble brukt av amerikanske styrker til å trene libyske styrker. Tyvene er grupper som har tilknytning til terrorgrupper som Det Muslimske Broderskap, noe som gjør dette svært urovekkende ettersom dette utstyret gjør at de kan operere nattestid. Det er uklart hvor utstyret har tatt veien.

http://www.karmel.net/2013/09/26/nyhetssammendrag-26-september-2013/