28.08.2015

Hvor er den Kristne verden?

Fra Israeltoday.no/
27. august 2015.

Bildet til venstre viser en ung Kristen pike, som sammen med familien flyktet fra Syria i forkant av, at horder av Jihadister inntok landet. I dag livnærer de seg som tiggere på gatene i det nordlige Tyrkia.

Hun er en av svært mange i lignende situasjoner, men disse er heldige. Utallige andre Kristne har blitt brutalisert og massakrert i Midtøsten de siste årene. Bildet ble delt på Facebook av en Israelsk Kristen lobby, en gruppe med Arabisktalende Kristne, der driver lobbyvirksomhet for å fremme de Kristnes utfordringer i Israel.

De skriver, at den Jødiske staten faktisk er det eneste trygge stedet for Kristne i den urolige regionen. Tatt i betraktning den ytterste stillhet fra de Kristne i vesten i deres forhold til Syriske og Irakiske Kristne, som denne lille jenta, roper nå den Israelske lobby organisasjonen ut til sine Jødiske brødre og ber om, at regjeringen i Israel må åpne grensene sine for disse Kristne flyktningene.

Mens Israel kan være dårlig rustet til å håndtere en flom av flyktninger, var responsen fra den gjennomsnittlige Israelere, i alle fall på Facebook, overveldende positiv.

- Vi må gi dem ly i Israel, skrev én Jøde.

 - Ta dem tilIsrael, insisterte en annen.

- Hvem vet bedre enn vårt folk, hva lidelse er? sa en Jødinne.

- Hun burde søke tilflukt i Israel, anbefalte en annen kommentar.

Andre ble irritert på situasjonen og mangel på respons fra det globale Kristne lederskapet.

- Paven er stum og døv, konkluderte en Israeler, mens en annen påpekte, at Kristne ledere som Paven, bare tar hensyn, når Jøder og Israel er involvert.